Houd jij van dineren op ongewone plekken? Ben je dol op de zee, maar houd je toch liever je zwembroek aan? En ben je een liefhebber van Scandinavië? Dan hebben we een geweldige match gevonden.

Dit unieke drie verdiepingen tellende restaurant is ontworpen door het Noorse designbedrijf Snøhetta. Het bedrijf heeft haar plannen onlangs bekend gemaakt en zal daarmee het eerste onderwaterrestaurant van Europa worden.

Under

Het design laat zien dat een deel van het restaurant zich boven water zal begeven. Dit is de ontvangstruimte, waar mensen hun jassen kwijt kunnen bij de garderobe. Wanneer je dit gedaan hebt, dan kun je een level zakken. Je begeeft je op dit moment onderwater en kunt dan een fles champagne open trekken en het glas heffen op een geweldig uitzicht.

Fles leeg? Top, op naar het het volgende avontuur! We zakken weer een niveau en treffen daar de dinerzaal. Deze ruimte is voorzien van een panoramisch glazen wand, waardoor je omringt bent door water, zeeplanten en de mooiste sea creatures. Het restaurant zal ruimte bieden voor zo’n honderd gasten die van een uitgebreid vis- en zeevruchtenmenu kunnen genieten.

Het restaurant zelf moet op den duur onder uitgaan maken van de zee. Om die reden wordt het restaurant gebouwd van natuursteen, zodat planten en ander zeeleven het restaurant zal bedekken. Snøhetta heeft laten weten begin 2019 open te willen gaan.

gewoonvoorhem snohetta europa noorwegen gewoonvoorhem snohetta europa noorwegen 2 gewoonvoorhem snohetta europa noorwegen 3 gewoonvoorhem snohetta europa noorwegen 4 gewoonvoorhem snohetta europa noorwegen 5