In de loop van de jaren sluipt het erin, en voor je het weet is het zo aanwezig dat je er niet meer omheen kunt. Een onderkin is een doorn in het oog van vele mannen én vrouwen, en kan door allerlei dingen worden veroorzaakt. Maar hoe kom je er vanaf? Zo’n vetkwab onder je kin ziet er ook niet woest aantrekkelijk uit. Maar wees gerust.

De onderkin: oorzaken en oplossingen

Allerlei dingen kunnen er voor zorgen dat je onderkin blijft aanzwellen. De grootste oorzaak is natuurlijk het aankomen. Hoe meer je aankomt, hoe groter de kans dat je kwabje onder je kin groeit en groeit. Een simpele oplossing hiervoor is dan ook door gewoon proberen af te vallen of in ieder geval niet meer aan te komen. Een gezonde levensstijl is hier cruciaal bij, want anders kun je niet verantwoord afvallen.

Het kan ook zo zijn dat je er minder aan kan doen, omdat je gezicht “nou eenmaal zo is”. Door een minder strakke of aanwezige kaaklijn staat de huid op je gezicht en dus ook kin minder strak, waardoor de kans op een onderkin groter is. Je kan er dus ook een beetje hebben als je niet eens overgewicht hebt. Tegen die mensen zeggen we: trek je er niet teveel van aan en probeer het te hebben van andere aantrekkelijke dingen van een man.

onderkin

Er zijn nog andere potentiële oorzaken van je onderkin. Je kunt bijvoorbeeld niks doen tegen ouderdom, wat ervoor zorgt dat je huid minder elastisch wordt. Dit wordt versneld door zonlicht en roken, dus probeer dat een beetje te mijden. Ook kun je proberen minder omlaag te kijken door bijvoorbeeld je telefoon niet op je buik te leggen, maar voor je gezicht te houden. Dan kijk je minder omlaag en knallen die extra kannen er minder snel uit.

Drastische maatregelen

Als jij je nou echt heel erg stoort aan je onderkin, zijn er een paar maatregelen die je kunt treffen. Zoals gezegd kun je dus proberen af te vallen met een gezondere levensstijl en beter eten. Maar het sporten is eigenlijk nog beter, omdat je lichaam altijd blij wordt van sporten. Nu je hoofd nog.

Maar als zelfs het beter eten en meer sporten niet werkt, kun je dit nog combineren met andere oplossingen. Zo zijn er vrij veel oefeningen die je kunt doen om van je onderkin af te komen. Door bepaalde bewegingen te maken en spieren aan te spannen, kun je zelfs je kaaklijn nog een stuk beter laten uitkomen.

Mocht dit nou allemaal niet werken en je echt radeloos zijn, is er nog de laatste kunstmatige maatregel. Net als bij zo’n beetje alle andere lichaamsdelen kun je ook je onderkin met plastische chirurgie laten behandelen. Een duur grapje en een ingreep, maar het kan wel. Toch raden we je eerst de natuurlijke manieren aan, voordat je gekke dingen doet.