Sneaker ontwerper The Shoe Surgeon heeft een schitterende samenwerking opgezet tussen Jack Daniel’s en Nike. Dit immens populaire model (Air Force 1) heeft een geheel nieuwe look gekregen dankzij Nike’s innovatieve technologische ontwikkelingen die The Shoe Surgeon heeft mogen toepassen in Nike’s eigen laboratorium.

Zeer gelimiteerde Nike Air Force 1 x Jack Daniel’s

The Shoe Surgeon bracht eerder dit jaar een exclusieve custom sneaker uit in samenwerking met Drake. Maar dit keer gaat het niet om een Air Jordan 12, maar om een Nike Air Force 1, die de sneakers retailers komt verrijken.

nike air force 1 the shoe surgeon

De sneakers zijn geïnspireerd op de heritage van Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey. Dat is ook duidelijk terug te zien aan de leren distressed donkerbruine buitenkant van de schoen, die een sterke connectie legt met de whiskey barrels. De gumsole steekt af tegen de natuurlijke materialen, maar geeft het geheel een sportief doch klassiek karakter. De zwarte details en bruin lederen veters zorgen ervoor dat het een geheel is en de goudkleurige metalen eyelets maken het af.

The Nike Air Force 1 sports a brown outsole to contrast with the distressed dark-brown leather, which is a nod to Jack Daniel’s barrel-aging process.

Zodoende is bestaat bijna de gehele sneaker uit leer, wat het een luxueus uiterlijk geeft. Zelfs de binnenkant van de schoen bestaat uit lederen insoles met bijpassende gouden The Shoe Surgeon branding en een bruine lederen dust bag, zodat de schoenen altijd fresh blijven.

Nike-Air-Force-1-X-Jack-Daniel sneakers gewoonvoorhem Nike-Air-Force-1-X-Jack-Daniel sneakers gewoonvoorhem 4 Nike-Air-Force-1-X-Jack-Daniel sneakers gewoonvoorhem 2 Nike-Air-Force-1-X-Jack-Daniel sneakers gewoonvoorhem 3