We hadden het al zien aankomen, maar nu is het dan echt bevestigd. De F1-kalender is veranderd. Dit zijn de eerste (en zeer waarschijnlijk niet de laatste) aanpassingen die de FIA heeft doorgevoerd. We geven je hier een volledig overzicht van de veranderingen in de F1-kalender.

FIA voert veranderingen door in de kalender

De geruchten speelden al een tijdje. Australië wilde niet als eerste op de kalender staan. De organisatie wil een race met fans organiseren, anders is het financiële plaatje niet compleet. Zij krijgen nu hun zin. De GP van Australië is namelijk verplaatst. De lichten gaan nu pas op 21 november uit in Melbourne, daarmee is het één van de laatste races op de F1-kalender.

In het weekend van 26 maart beginnen we nu in Bahrein. Normaal is de GP van Bahrein als tweede aan de beurt, maar nu dat Australië het voor gezien houdt, schuift Bahrein naar voren. Wat ook opvalt is dat we dit jaar niet meer naar China gaan. We gaan na Bahrein namelijk naar Europa, van 16 tot en met 18 april racen we op Imola, dit wordt de eerste van twee Italiaanse Grand-Prix’s.

TBC wordt Portimao, Mugello of toch Viëtnam

Het is overigens nog steeds niet duidelijk waar we naartoe gaan in het weekend van 30 april tot en met 2 mei. Eerst werd er gespeculeerd dat het circus naar Viëtnam ging, maar nu dat we ervoor in Europa zitten, is het niet waarschijnlijk meer dat we daarna naar Azië gaan. Een goede vervanging zou de GP van Portimao in Portugal lijkt een goede vervanger te zijn, ook omdat het circus daarna doorreist naar Spanje. Maar ook de GP van Mugello wordt genoemd in de wandelgangen. Deze race maakte vorig jaar veel indruk. We verwachten dat de FIA in de komende weken de nieuwe F1-kalender volledig maakt.

De nieuwe F1-kalender van 2021

Door de veranderingen in de kalender verschuift ook de race in Brazilië, de omstreden GP van Saoedi-Arabië en ook landen we op een ander tijdstip in Abu Dhabi. Bekijk hieronder de bijna volledige, nieuwe F1-kalender van 2021.

Nieuwe F1-kalender voor 2021