Heb je een keer minder behoefte aan een brute actiefilm, maar wil je juist een film waarbij je achterover kan leunen en je kan laten meenemen door een meeslepend en waargebeurd verhaal? Dan kan Lion zomaar eens een film voor jou zijn. De film staat op Netflix en gaat over de zoektocht van een jongen uit India naar zijn roots.

‘Lion’ is emotionele filmtip op Netflix

In Lion staat het waargebeurde verhaal van Saroo centraal. Saroo woont in India en raakt als kleine jongen gescheiden van zijn familie. Hij valt in slaap in een trein en blijft een paar dagen (!) lang aan boord, zodat hij uiteindelijk totaal gescheiden van zijn familie moet zien te overleven. Wanneer een Australisch echtpaar hem adopteert, krijgt Saroo een ‘tweede familie’. Als hij echter ouder is, heeft hij veel vragen. Hij besluit om op zoek te gaan naar zijn afkomst en naar antwoorden op zijn vragen. Wonen zijn familieleden nog? En zal hij (onder andere via Google Maps) nog de plekken uit zijn vroege jeugd kunnen terugvinden?

Indrukwekkende cast van de film

De cast van Lion is erg indrukwekkend. De rol van Saroo wordt gespeeld door Dev Patel. Hij speelde onder andere in Slumdog Millonaire en recent in The Green Knight. Daarnaast spelen David Wenham (Lord of the Rings), Nicole Kidman (Aquaman) en Rooney Mara (The Girl With The Dragon Tattoo) een rol in de film. Lion werd geregisseerd door Garth Davis, die onder andere betrokken is bij de Tron-films.

Lion

Goede recensies voor Lion

Toen de film in 2016 verscheen werd Lion zo goed ontvangen dat het als één van de populairste Australische films wordt gezien. Zo werd de film onder andere genomineerd voor zes Oscars, en heeft Lion een IMDb-score van een 8.0. De film is te vinden op Netflix, maar wees gewaarschuwd: zelfs de stoerste man kan zomaar een traantje wegpinken aan het einde.