Wat dacht je van een vrijstaande woning op 375 vierkante meter eigen grond, vier slaapkamers en een zeer aantrekkelijke verkoopprijs van nog net geen 60.000 euro? Zal vast niet in Nederland zijn zul je wellicht denken en toch is dat wel het geval. Een klein minpuntje is er wel. Het is namelijk een beschermd stadsgezicht, iets waar je bij een verbouwing zeker rekening mee moet houden. Die verbouwing gaat er overigens zeker komen gezien de erbarmelijke staat van de woning.

Opknapwoning voor 60.000 euro

Als slopen en renoveren je hobby is, kom je dan uitleven in het dorp Spijk. Hier wacht een vrijstaande eengezinswoning op een handige klusser met twee rechterhanden. Op korte afstand van plaatsen als Appingedam en Delfzijl kun je hier na een ingrijpende verbouwing heerlijk rustig wonen. Aan ruimte heb je in ieder geval geen gebrek. Zo zijn er drie kamers op de begane grond en heb je op de verdieping nog twee slaapkamers. Alles bij elkaar kun je voor een weggeefprijs dus je eigen droomwoning gaan realiseren.

droomwoning

Ooit was het bewoond

Stel je overigens van de term ‘woning’ niet al te veel voor. Bij binnenkomst is het al direct duidelijk dat het wel even geleden is dat hier iemand heeft gewoond. Je doet in de meest letterlijke zin een stap terug in de tijd. Zo is de keuken, of wat het ooit was, letterlijk zo oud dat je die zelfs niet op Marktplaats kan aantreffen. Dat geldt overigens ook voor de badkamer. Laat je dus niet afschrikken door de talloze vochtplekken op de muren, met een beetje liefde en vakmanschap is hier heus wat van te maken.

droomwoning

Karakteristieke uitstraling

Naast de eerder genoemde vertrekken beschik je na aankoop van dit pand ook over een garage die je vanuit de woning kunt bereiken. Hier bevindt zich ook een kleine bergzolder waar je al je spullen kwijt kunt die je de komende jaren mogelijk niet gaat gebruiken. Verrassend genoeg beschikt de woning wel over ene goed functionerende cv-installatie. De woning wordt door de verkopende makelaar aangeprezen als een ‘as is, where is’ object en met een ouderdomsclausule. Het is dus een ‘karakteristiek’ gevalletje, maar voor de liefhebber die er zo’n 60.000 euro voor over heeft, zijn er zeker mogelijkheden.