Deze week liet Maserati de Levante Trofeo zijn debuut maken tijdens de New York Auto Show!┬áDe Levante Trofeo moet de strijd aangaan met Cayenne Turbo van Porsche en doet dit met de beschikking over een 3,8-liter V8-motor met dubbele turbo, gebouwd door Ferrari – goed voor een koppel van 538 nm en 598 pk! Dankzij de krachtige motor kan het wegmonster in 3,9 seconden van 0 – 100 km / u gaan en snelheden van meer dan 300 km / u bereiken.

2019-maserati-levante-trofeo-002 2019-maserati-levante-trofeo-003 2019-maserati-levante-trofeo-004

Levante Trofeo

Om de monsterlijke motor tot zijn recht te laten komen is er gekozen voor een agressieve buitenkant, geleid door Full Matrix LED-koplampen, verticale rooster grill, honingraat mesh luchtinlaten, geventileerde kap en koolstofvezel accenten. Terwijl het uitlaatsysteem met vier uitlaten en een diffuser de agressieve look voortzetten aan de voorkant van de auto.

De luxe sport-esthetiek gaat verder in het interieur van de auto met gebeeldhouwde sportstoelen, mat carbon fiber trim en een uniek instrumentenpaneel met V8-badging. Verwacht wordt dat de Levante Trofeo deze zomer in productie zal gaan, waardoor we ergens volgend jaar een exclusieve Noord-Amerikaanse lanceringseditie zullen ontvangen.