De kans is groot dat je bij het horen van de naam Makita niet direct denkt aan een koffiezetapparaat. Logisch, de ervaren doe-het-zelver denkt eerder aan boormachines en andere soorten elektrisch gereedschap. Toch is Makita meer dan een bekend merk voor de klusjesman. Zo heeft het inderdaad een koffiezetapparaat ontwikkeld. Één die geheel draadloos is en je dus overal mee naar toe kunt nemen.

Makita koffiemachine

Het koffieapparaat met een accu

De Japanse fabrikant Makita heeft nu een opvolger voor de DCM500Z. Destijds was dat het eerste koffiezetapparaat van het merk. De nieuwe uitvoering is aanzienlijk verbeterd. Hij kan nu gebruikt worden in combinatie met de populaire Makita Li-Ion BL1850 of BL1860-accu. Hiermee is het mogelijk om op elke locatie dezelfde koffie te drinken als thuis. Een volle accu is geschikt om maar liefst vijf koppen koffie te zetten. Je hoeft dus nooit zonder het zwarte goud aan je werkdag te beginnen.

Uitwisselbare accu

De accu voor de nieuwe koffiemachine van Makita maakt gebruik van dezelfde accu die je wellicht kent van de gangbare producten van de Japanse fabrikant. Je kunt dus letterlijk de accu van je accuboormachine, schroefmachine, schuurmachine, cirkelzaag of decoupeerzaag gebruiken. Met een volle BL1860-batterij heb je voldoende stroom tot je beschikking en kun je in combinatie met de watertank voldoende verse koffie zetten.

Tot vijf kopjes koffie op de werkplek

Een van de grote voordelen van de Makita koffiemachine is naast de watertank van 240 ml, ook de mogelijkheid om zowel verse gemalen koffie als koffiepads te gebruiken. Je krijgt er een koffiepadhouder én een filterset bij. Vanzelfsprekend is de Makita DCK501Z ideaal voor gebruik op de werkplaats, maar niets houdt je tegen om het apparaat mee te nemen op vakantie of op de camping. Mocht deze uitvoering toch net even teveel van het goede zijn, de Makita DCM500 Z, de voorloper, is ook nog verkrijgbaar en is ook draadloos. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat het een veel eenvoudigere uitvoering is en je enkel gemalen koffie kunt gebruiken.