Het is weer genieten geblazen omtrent de wereld van Frodo en zijn vriendjes. Niet alleen komt Amazon volgend jaar met een gloednieuwe serie van de wonderlijke wereld, er gaat ook een boek over een verloren deel van het ‘eerste echte verhaal’ van Lord of the Rings ‘Middle-earth uitgebracht worden! Het betreft geschreven werk van J R R Tolkien dat zo’n 100 jaar later wordt vrijgegeven sinds de beroemde auteur voor het eerst begon te schrijven.

Christopher Christopher, de zoon van de overleden schrijver, heeft Tolkiens verloren geschriften vertaald naar een verhaal met de titel ‘The Fall of Gondolin’, dat later dit jaar door HarperCollins wordt uitgebracht, met illustraties van franchisenol Alan Lee.

The Fall of Gondolin

Tolkien begon dit proto-Lord of the Rings-verhaal voor het eerst toen hij in de Eerste Wereldoorlog diende, en het zou hem later inspireren om een ​​veel grotere mythologie rond Midden-aarde te creëren. Tolkien-geleerde John Garth beschreef de The Fall of Gondolin met The Guardian als het “grootste gevechtsverhaal buiten de Lord of the Rings”.

Tolkien combineert de strijd tussen de demonische Morgoth en de zeegod Ulmo met de zoektocht van een Noldor-elf genaamd Tuor, die op zoek is naar een frisse start in het mysterieuze land Gondolin. Tuor – die later de vader van The Silmarillion’s Eärendil zou worden – wordt uiteindelijk gevonden door Morgoth en moet een invasie van orks, draken en balrogs in zijn gegeven huis afhouden. The Fall of Gondolin wordt in augustus gepubliceerd.