Lamborghini vierde afgelopen week feest, omdat zij al 50 jaar lang succesvol auto’s verkopen in Japan. Om deze heugelijke mijlpaal te vieren, bracht de supercar specialist een extreem gelimiteerde Lamborghini Aventador S Roadster uit.

Lamborghini Aventador S Roadster 50th anniversary Japan

Er zullen slechts vijf van deze auto’s geproduceerd worden en alle vijf worden gebaseerd op één van de vijf elementen uit de Japanse cultuur: aarde, water, vuur, wind en de lucht. Op onderstaande foto’s zie je het eerste water-themed model, met de labor-intensive blue-to-black lak. Wat inhoudt dat we aan de buitenkant van iedere auto een soort schaduw kleur zullen zien, in het geval van water is dat bij blauw, zwart. Daarnaast zien we aan de buitenkant nog enkele carbon fiber details die het geheel compleet maken.

Wat betreft het interieur zien we matchende blauwe stitching dat volledig bij het water-thema past. De luxe Lambo seats zijn gemaakt van Nero Ade black leather en Nero Cosmus black Alcantara. Elk van de vijf modellen is speciaal voor Japan en zal daar dan ook verkocht worden – een passende beloning voor Lamborghini’s op één na grootste verkoopmarkt.

lambo-aventador-s-roadster-japan gewoonvoorhem lambo-aventador-s-roadster-japan gewoonvoorhem 3 lambo-aventador-s-roadster-japan gewoonvoorhem 5 lambo-aventador-s-roadster-japan gewoonvoorhem 4