Mocht je nou van plan zijn om de snelste auto ter wereld te kopen; Onlangs meldden wij je dat Hennesey’s Venom F5 een beroep zal doen op de titel ‘snelste productiewagen ter wereld’ – door de Bugatti Veyron Super Sport van de troon te stoten – maar ondertussen was Koenigsegg allang ten strijde getrokken. Dit weekend heeft de Agera RS van de Zweedse fabrikant de krachttoer van Bugatti zelfs in alle opzichten geklopt!

Race

Het zat er al aan te komen, waar Koenigsegg onlangs al het 0-400-0 record van Bugatti afpakte. Bij een nieuwe poging noteerde Guiness Book of Records dit weekend een gemiddelde snelheid van 444,6 km/u, waarmee de Agera RS het 430 km/u snelle record van Bugatti dus uit de boeken heeft gereden. De topsnelheid die in bovenstaand filmpje is bereikt is een waanzinnige 457,4 km/u!

Hoelang dit record zal blijven staan is nog maar de vraag, want Bugatti is natuurlijk verplicht om met een nieuw offensief te komen, waar het dus ook nog altijd afwachten is of de Venom F5 van Hennessey ook daadwerkelijk die 483 km/u gaat aantikken.