Anno 2017 zijn architecten overal toe in staat. Zo ontwerpen zij de meest mooie, bijzondere, unieke en brute woningen met een hoog wooncomfort. En een goed voorbeeld van een woning, die aan deze criteria voldoet, is deze brute klifwoning dat het gezicht van een geest heeft.

Klifwoning met het gezicht van een geest

Voor deze klifwoning hebben architecten Pablo Gil en Jaime Bartolomé de handen ineen geslagen met de architectenbureau’s van Zaha Hadid en Richard Rogers. Het huis is echter vrij bijzonder, gezien het feit dat dit een voorstel van vier verschillende bureau’s betreft dat werd voorgelegd aan een jong gezin. En dat is zeker niet het enige bijzondere aan de woning.

De opdrachtgevers wilden een unieke woning op de heling in Granada en wilde dat het huis een bepaald gevoel uitstraalde: alsof ‘de geest’ (het huis) elk moment tot leven zou kunnen komen. Het resultaat? Deze bijzondere woning, gebouwd op een zeer steile helling in Granada. Dit bracht uiteraard uitdagingen met zich mee, echter zijn de architectenbureau’s erin geslaagd om een kunstwerk neer te zetten.

Als je het ons vraagt is het een brute woning. Een hele brute woning. Oordeel zelf en check de foto’s hieronder:

Bron: Insidehook