De cliché ‘leeftijd is maar een getal’ hoor je veelvuldig voorbijkomen. Ook wij maken er ons schuldig aan. Zie bijvoorbeeld ‘zo bewijst Sylvie Meis andermaal dat leeftijd maar een getal is‘. Maar in dit geval gaat het dubbel en dwars op. Zie hier de 57-jarige Kathy Jacobs. Deze dame heeft op haar leeftijd nog steeds het lichaam van een jonge Godin.

Wie is Kathy Jacobs?

Kathy Jacobs was een klein model in de jaren ’80 bij Ford Models en kwam op 56-jarige leeftijd naar de open casting voor Sporst Illustrated Swimsuit. In het afgelopen jaar deed ze een Thirdlove-campagne met haar dochter Abigail, een Miley Cyrus-video en verrichtte ze werk voor beauty merken Beauty Blender en Soji. Kathy is erg uitgesproken over het feit dat iedereen, op elke leeftijd mooi is. Haar Instagram-account heet dan ook niet voor niets ‘ageisbeauty’.

Oudste model voor Sports Illustrated ooit

De 57-jarige Kathy Jacobs is de oudste vrouw ooit model stond voor het jaarlijkse Sports Illustrated Swimsuit-nummer in 2020 nadat ze één van de zes finalisten was in de jaarlijkse castingoproep voor Swim Search van het Amerikaanse tijdschrift. Zelf verbrak ze in 2021 datzelfde record door in de Sports Illustrated Swimsuit Issue te verschijnen. “Ik ben op dit moment dichter bij de 60 dan bij de 50”, vertelde Jacobs onlangs aan de New York Post. “Dus om in Sports Illustrated Swimsuit-magazine dames van mijn leeftijd te vertegenwoordigen, is simpelweg het beste gevoel ter wereld.”

Op de catwalk

Naast het feit dat deze prachtige dame verscheen in de Sports Illustrated Swimsuit Issue in 2021, mocht Kathy Jacobs tijdens Miami Swim Week ook op de catwalk lopen. “Toen ik voor het eerst op de catwalk stond, vond ik het het belangrijkste om mijn dankbaarheid te tonen”, vertelt Kathy Jacobs. “Ik had zoiets van ‘fock it!’, ik word de stoerste, meest sexy en brutaalste versie van mezelf.” En geef haar eens ongelijk, want wat ziet deze dame er nog onwijs knap uit. Wij zetten een aantal van haar mooiste foto’s op een rijtje.