Dat een koude klets goed is voor de ontspanning, daar komen we ieder weekend opnieuw achter. Maar je kunt veel meer met pils dan enkel opdrinken. Bij Bjorbodin Spa in Noord-IJsland is het namelijk mogelijk om een duik te nemen in een bad gevuld met bier.

Bjorbodin spa

Het is namelijk gebleken dat bier een reinigend effect op de huid heeft en goed is voor de gezondheid. De baden zijn gemaakt van kambala hout en gevuld met een mengsel van bier, gist, hop en water. Het brouwsel wordt verwarmd tot ongeveer 38 graden celsius. Gasten kunnen baden in één van de zeven kleine jacuzzi’s of één van de twee grotere buitenbaden. Het is echter niet mogelijk het bier te drinken waar je in zwemt, maar dat zal je niet verbazen. Je kan wel los dorstlessers bestellen die afgestemd zijn op het bier waar je op dat moment in ligt. De bieren zijn gemaakt van water uit de IJslandse bergen.

Na 25 minuten dobberen in het meest mannelijke bad ooit, word je begeleid naar de relax room voor een volgende sessie van 25 minuten. Het wordt aangeraden om het bier een aantal uur op je huid te laten zitten voordat je een douche neemt. Op deze manier wordt het maximale resultaat behaald.

bierbad-gewoonvoorhem spa ijsland bier bjorbodin bierbad-gewoonvoorhem spa ijsland bier bjorbodin 1 bierbad-gewoonvoorhem spa ijsland bier bjorbodin 2

De rest van je bezoek kan in het restaurant van het hotel worden besteed, waar je kan genieten van het panoramische uitzicht op het eiland Hrísey, Þorvaldsdal en de omliggende bergen. Al met al het ultieme paradijs voor de bierliefhebber!