De zomer is op dit moment in volle gang. Dit betekent dat het voor zonaanbidders goed toeven is. Maar buiten de heerlijk warme temperaturen, is verkoeling misschien wel minstens zo fijn. Geen wonder dat advertenties voor zwembaden je deze tijd om de oren vliegen. Een zonnige tuin met zwembad is toch wel het ideaalbeeld van huisje, boompje beestje. Maar om dat laatstgenoemde beestje ook tevreden te houden deze zomermaanden zul je daar ook verkoeling voor moeten regelen. Gelukkig dat er zoiets bestaat als een hondenzwembad. Hij is nu te koop bij de Lidl en is harder nodig dan je denkt.

Honden hebben verkoeling nodig

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je hond – net zoals elk dier – verkoeling nodig heeft. Maar waarom is verkoeling dan extra belangrijk voor honden? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. In de eerste plaats kunnen honden niet fatsoenlijk communiceren met mensen. Ze kunnen niet vertellen dat ze het te warm hebben en het liefst willen zwemmen. Als ze het dan tijdens een warme dag buiten (of soms ook binnen) heet krijgen is dit niet best.

hondenzwembad

Wat ook een nadeel is van honden, is het feit dat ze niet kunnen zweten. Ze hebben natuurlijk wel een paar manieren om de strijd tegen de hitte aan te gaan, maar die zijn niet zo effectief als bij mensen. Honden verliezen lichaamswarmte door hun tong naar buiten te steken en flink te hijgen. Zo kan het water op de vochtige tong verdampen en verliest de hond temperatuur. De oppervlakte van een tong is vele malen kleiner dan dat van een hele huid. Verkoeling via andere methodes, zoals een klein hondenzwembad, doet wonderen.

Hondenzwembad van de Lidl

Het hondenzwembad van de Lidl zal een ware redding zijn voor je hond. Het ZOOFARI Hondenzwembad bestaat uit een ideale constructie, vooral gezien de prijs. Voor €39,99 krijg je een zwembadje met een diameter van 1,20 meter en een hoogte van 30 centimeter. Je beweeglijke beestje heeft niks te vrezen met de inbegrepen antislipbodem.

hondenzwembad

Ook het baasje heeft niks te vrezen als hij het hondenzwembad in elkaar zet. Hij valt namelijk op te bouwen zonder pomp en hij heeft een stevige wandconstructie. Je kunt het zwembadje snel leeg laten lopen middels een speciale opening en hij is makkelijk in de schuur te bergen door het ruimtebesparend ontwerp. Als klap op de vuurpijl wordt het product geleverd met een handige draagtas. Om deze tas te dragen hoef je geen sportschoolabonnement te hebben. Het hondenzwembad weegt slechts 4,7 kilo.

Je kunt het hondenzwembad bestellen bij Lidl, hij wordt dan binnen 5 werkdagen bezorgd.