Moet jij je kwaad maken om je spareribs op te krijgen of zit je na een normale burger propvol? Dan is deze challenge zeker niet voor jou weggelegd. Bij Burgers van Barneveld worden carnivoren uitgedaagd om een hamburger – genaamd de Big Daddy double-nine – van maar liefst 2,7 kilo rundvlees te verorberen. Tot op heden is het nog niemand gelukt om de challenge te volbrengen

De Big Daddy Challenge is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Burgers van Barneveld is een gezellig restaurant, geen vreetschuur. De eetchallenge is spontaan ontstaan. – aldus eigenaresse Barbara Achterberg (22)

“Waar bestaat die burger uit?” Horen we je denken. Nou dat is een hele mond vol, namelijk: een flink broodje, komkommer, sla, ui, tomaat, cheddar en negen burgers à 300 gram per stuk. En negen maal 300 gram is 2,7 kilo. Je bent zeker niet de eerste die denkt de challenge aan te kunnen. Toch is het tot op heden niemand gelukt, afgelopen vrijdag haakte nog iemand af bij e zevende burger.

burgers van barneveld 2,7 kilo

Vorige challenge; Big Daddy 2,4 kilo

De Big Daddy challenge is een uit de hand gelopen grap, zo laat de eigenaresse weten. Voor de hamburger van 2,7, is het wel iemand gelukt om de Big Daddy van 2,4 kilo helemaal op te eten. Daarvoor was het burgerrecord 2,1 kilo, en zo is de mega burger steeds met 300 gram opgeschroefd. Trotste recordhouder Remy van der Wijngaart heeft een  speciaal plekje aan de Wall of Fame van het restaurant. Bijzonder is ook dat de winnaar het destijds lukte om de acht burgers in slechts 50 minuten soldaat te maken.

,,In eerste instantie waren het onze vaste bezoekers uit de omgeving, maar via sociale media trekt deze wedstrijd inmiddels deelnemers uit het hele land, van Groningen tot Volendam. Momenteel hebben we bijna elk weekend wel een deelnemer die een poging waagt om het vleesrecord te verbreken. De eter komt dan samen met een vriendengroep naar het restaurant, foto’s worden op Facebook gezet.”

Denk jij het aan te kunnen? Burgers van Barneveld vind je op de Schoutenstraat 33 in – jawel – Barneveld. Burgers niet helemaal jouw ding of meer fan van carpaccio? In Katwijk hebben ze een gelijksoortige challenge, maar dan met je hele vriendengroep.