Voor de meesten van ons vormt diep donker water een probleem. Niet iets waar we ons aan irriteren of iets dergelijks, maar liever wel iets dat we vermijden. Dit komt waarschijnlijk omdat we niet de grote ballen en passie hebben van Guillame Néry en Julie Gautier. Het Franse duo maakt namelijk prachtige video’s waarin zij het vrijduiken tot een kunst etaleren. Zo wordt je in de onderstaande masterclass freediven meegenomen in de wereld der diepe wateren. In ‘One Breath Around The World’ ga je 12 minuten op een aquatische reis onder het ijs, door grotten en met walvissen:

Freediven

Adembenemend, niet? En dat zonder een snorkel of flippers! Vrijduiken of free-diving betekent dan ook duiken op ingehouden adem. Zoals je ziet is Guillame er niet vies van. De beste man is dan ook een Franse freedive-kampioen. Hij brak vier keer het wereldrecord freediving en won twee keer de wereldkampioen.

Tegenwoordig doet hij het echter wat rustiger aan. Zo traint en duikt Guillaume nog wel dagelijks maar richt hij zijn energie op het overbrengen van zijn passie naar anderen. Een interessante man om in de gaten te houden dus, dat kun je onder andere doen via zijn Instagram en YouTubekanaal!