We vallen meteen met de deur in huis, het uiterlijk. Wat een mooie sedan is dit, qua looks komt de XE S heel goed door de verf. De strakke neus met opvallende grille en sportieve koplampen geeft de Jaguar XE S een modern en sportief uiterlijk. Deze uitstraling is doorgetrokken naar de andere modellen van Jaguar zoals de F-PACE, XF en XJ.

Jaguar XE Gewoonvoorhem 2Jaguar XE Gewoonvoorhem 3Jaguar XE Gewoonvoorhem 3a

De XE S heeft een sportievere uitstraling dan de andere XE-modellen. Zo heeft het model aan de voorzijde een sportbumper met extra grote roosters, aan de zijkant zwart glanzende side skirts en een zwart glanzende achterbumper skirt waarin zich de twee ronde uitlaten bevinden. Ook de dikke velgen zijn niet te missen, 20″ Propeller met 10 spaken. De ‘S’ op de grille en achterzijde maakt het natuurlijk helemaal af.

Jaguar XE Gewoonvoorhem 4Jaguar XE Gewoonvoorhem 7

Het uiterlijk van jouw Jaguar XE S kan makkelijk zelf aanpassen met de XE Configurator. Zo zijn er onder andere verschillende Carbon Fibre accessoires, velgen, exterieurkleuren, ruiten en koplampen.

Het is belangrijk om je als merk te onderscheiden, dat doet Jaguar met dit nieuwe model heel goed.

Het sportieve interieur

De sportieve uitstraling komen we ook binnen tegen. Zo zien we meteen de knal rode leren interieurbekleding, opvallend is het zeker. Verder is ook het dashboard helemaal van leer wat het interieur toch wel een boost aan luxe geeft. Dat je in de S variant rijdt is overal te zien, je vindt de S onder andere op het stuurwiel en op de hoofdsteunen.

Het aantal knoppen is redelijk minimaal en daar houden we van. Dit komt onder andere doordat veel functies in het infotainmentsysteem zijn weggewerkt. Zoals elk nieuw besturingssysteem, was ook het infotainmentsysteem van Jaguar even wennen. Als je het eenmaal onder knie hebt is het goed te bedienen.

Jaguar XE Gewoonvoorhem 5bJaguar XE Gewoonvoorhem 5a

De 340 pk sterke sedan

De XE S is de snelste versie van dit model. De Jaguar XE S is met zijn 3.0 V6 benzinemotor en 340 pk de ultieme XE. Deze V6 benzinemotor is ook beschikbaar in de F-TYPE. De V6 lanceert de XE S in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u.

Het model waar wij in reden beschikt over een 8-traps automaat welke makkelijk te bedienen is via de inmiddels bekende ronde draaiknop. De Jaguar XE S beschikt over twee rij-standen, de ‘Eco-stand’ voor de rustige woon-werkverkeer ritjes. En je hebt de ‘Sport-stand’, deze maakt van de XE S een ware sportauto.

Het geluid van de motor in de ‘Sport-stand’ is beduidend harder, helemaal als de toeren oplopen, heerlijk! De motor reageert snel en alert en ook bij het nemen van de bochten voel je dat de auto goede grip heeft. Een hele fijne auto om in te rijden.

Jaguar XE Gewoonvoorhem 6

De combinatie van het uiterlijk en het fijne rijden maakt deze sedan echt een favoriet. Omdat er een 3.0 liter V6 in ligt is het natuurlijk geen standaard sedan, mocht je iets minder vermogen willen dan zijn er genoeg andere XE-modellen beschikbaar.

De Jaguar XE S is verkrijgbaar vanaf € 57.060, wil je wat minder pk’s dan is de Jaguar XE Pure al verkrijgbaar vanaf € 35.600.