Weet je, we gaan allemaal wel eens door een slechte periode. Soms blazen we een F16 op, hebben we last van vroegtijdig klaarkomen of steken we een bruidegom neer, maar in alle gevalle blijft vingertje wijzen wel de naarste respons. Daar heeft de Indiër in het volgende verhaal echter totaal geen last van.

De 27-jarige antinatalist Raphael Samuel maakt momenteel werk van juridische stappen tegen zijn ouders, omdat ze hem ter wereld brachten zonder zijn toestemming, ondanks dat hij meent een prima leven te hebben. Antinatalisme is een filosofische stroming die momenteel terrein wint in India en een negatieve waarde toekent aan geboorte.

“F*ck mijn geboorte”

De zoon weet aan verschillende media te melden dat hij nochtans een goede relatie met zijn ouders heeft, maar stelt dat men er niet omheen kan dat zijn ouders hem ter wereld hebben gebracht voor louter hun eigen plezier. “Ik ben gemaakt om hen geluk te brengen. Ik heb een geweldig leven, maar ik vind niet dat het mij opgedrongen had mogen worden”, aldus Samuel. Op zijn Facebookpagina kun je ook antinatalistische boodschappen lezen waarin hij het krijgen van kinderen onder meer vergelijkt met kidnapping en slavernij.

Dus wat vindt moeders ervan?

De beoogde rechtszaak tegen zijn ouders moet dus vooral worden gezien als statement om waardering en aandacht voor zijn levensovertuiging te genereren. Hoewel het makkelijk is om hier een mening over te geven, laten we het woord liever aan zijn moeder. Volgens de vrouw, die advocate is, houdt ze waanzinnig veel van haar zoon: “Mocht het daadwerkelijk tot een zaak komen, dan accepteer ik mijn straf.” De Juriste, Kavita Samuel, vindt de standpunten van haar zoon dan ook ‘prima’. “Hij staat volledig in zijn recht om mij aan te klagen, maar haat mij absoluut niet”. Of het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, is nog onduidelijk.