Onder het mom van ‘Soms moet je gewoon iets nieuws proberen’, veroverde supermarktketen Aldi deze week de Nederlandse media met een potentieel culinair hoogstandje. Vanaf vandaag 10 november tot en met zondag 12 november pronkt de frikandellenvlaai namelijk in het assortiment van de Aldi, en wij zijn hier om je er van te verzekeren dat jij straks niet naast de vlaai grijpt.

Tussen 8:00 en 8:30 uur opent de Duitse keten zijn deuren en dankzij deze gouden reminder heb jij het hele weekend de kans om er nog eentje voor jou en je vrienden te kunnen bemachtigen – in het teken van ware vriendschap moet er dus snel worden gehandeld!

Vlaai

Het tot vlaai getransformeerde frikandellenbroodje is volgens het tijdloze traditionele recept bereid; brooddeeg, Aldi’s eigen Snack Fan frikandellen, getopt met een scheutje currysaus en brooddeeg geformeerd in het klassieke vlaaipatroon. Maar liefst acht mensen kunnen zich er te goed aan doen – Tip: warm nog even op in de oven. Volgens een woordvoerder gaat het om een eenmalige actie. “Maar mochten de vlaaien als zoete broodjes over de toonbank vliegen, dan zullen we overwegen om hem in het assortiment op te nemen.”

Limburg

De vlaai is helaas niet helemaal nieuw. De oorsprong van de frikandellenvlaai ligt, hoe kan het ook anders, natuurlijk in Limburg. De Limburgse bakkerij Engels kreeg een jaar geleden heel wat kwijlbakken in beweging toen hij een foto van zijn experimentele creatie plaatste op Facebook.