De Efteling in Kaatsheuvel is door de Amerikaanse website Themeparkinsider.com uitgeroepen tot het allerbeste themapark ter wereld. De site maakte een ranglijst op basis van de beoordelingen van de bezoekers, dit zijn er naar eigen zeggen 4 miljoen per jaar.

Tokyo Disney Sea stond op nummer een, maar het pretpark in Kaatsheuvel heeft haar dus van de eerste plek verstoten. De afgelopen zes jaar werd het pretpark in de Japanse hoofdstad verkozen tot winnaar.

De Efteling

De Efteling is erg blij met de uitslag. Woordvoerder Koen Sanders zei tegen Omroep Brabant:” Wat het ook bijzonder maakt is dat het een Amerikaanse site is. Die kijken niet zo vaak over de grens van de VS. Ook zijn deze mensen – zoals wij – niet opgegroeid met de Efteling, dus we zijn echt met een blik van buiten beoordeeld.”

In de beoordeling is de nieuwste attractie, die hierboven is te zien, Symbolica niet meegenomen. De bezoekers van de site konden namelijk tot 30 juni stemmen, een dag later op 1 juli werd Symbolica officieel geopend. Het ‘Paleis der Fantasie’ is de duurste en grootste attractie van het pretpark. In anderhalf jaar tijd en voor 35 miljoen euro werd het gebouwd.

Anton Pieck en Peter Reijnders zijn de bedenkers achter het Sprookjesbos met tien sprookjes. Het park groeide later uit tot de Efteling en krijgt inmiddels jaarlijks 4,76 miljoen mensen over de vloer.