Als het aankomt op nieuwe films zijn alle ogen doorgaans op Netflix gericht. Niet zo verwonderlijk, want het streamingplatform blijft de ene na de andere succesvolle film produceren. Eerder schreven we al over de 10 meest gekeken Netflix Originals. Maar wat zijn de duurste films die door Netflix zijn gemaakt?

Duurste Netflix films

De gemiddelde grote (actie)film kost al gauw een paar miljoenen. Dat is niet zo verwonderlijk, als je denkt aan special-effects, kosten voor de cast en verschillende locaties waar moet worden gefilmd. Toch hebben sommige films nou écht een hoger budget dan anderen. Dit zijn de drie duurste Netflix-films van dit moment. Uiteraard blijft deze lijst wisselen, aangezien nog duurdere producties al weer in de maak zijn.

Triple Frontier

In deze actiefilm wordt de hoofdrol gespeeld door Ben Affleck. Door films als Gone Girl weten we dat de acteur met gemak de ‘lead’ kan nemen in een film. In Triple Frontier doet hij dat dan ook ijzersterk. De film gaat over een groep van vijf criminelen die een gigantische geldroof plannen in het huis van een Zuid-Amerikaanse drugsbaas. De overval zelf blijkt echter pas het begin. In de Netflix film worden de mannen al gauw op de proef gesteld. Er is $115 miljoen aan de film besteed. Naast Affleck spelen ook Oscar Isaac en Charlie Hunnam rollen in Triple Frontier.

6 Underground

Dit was één van de Netflix films die het meeste werd bekeken.Begrijpelijk, want de film barst van begin tot het einde met vette actiescènes. 6 Underground gaat over een groep van 6 agenten die hun eigen dood in scène hebben gezet. Nu ze zich onopvallend kunnen voortbewegen, zetten ze hun kwaliteiten in om misdadigers dwars te zitten. Ryan Reynolds speelt de hoofdrol in de film. Voor deze actiefilm gaf Netflix maar liefst $150 miljoen uit.

The Irishman

De film die – tot nu toe – het duurste was voor Netflix is The Irishman. In deze film kijkt gangsterbaas Frank Sheeran terug op zijn leven. Te zien is hoe Sheeran opklimt tot een invloedrijk persoon en hiervoor vele offers moet brengen. Robert DeNiro en Al Pacino zijn te zien in de hoofdrollen. Ook Joe Pesci speelt een rol in The Irishman. Het budget dat aan de film werd uitgegeven komt neer op 159 miljoen. Het is daarmee de duurste film tot nu toe. Red Notice, een film die nog in productie is, zal dat budget hoogstwaarschijnlijk passeren.