Het vinden van die ene perfecte woning is een hele opgave. In veel gevallen zal je niet alleen kijken naar de woning zelf, maar ook naar directe omgeving. Mocht in dat geval de aanwezigheid van een flink stuk ongerepte natuur een pluspunt zijn, steek dan je licht even op in Zeeland. Voor bijna 4 miljoen euro kan je de nieuwe eigenaar worden van een landgoed inclusief een flink natuurgebied.

De duurste woning van Zeeland

Om het geheel te verduidelijken, het landgoed Schouwse Hoeve, ligt op de kop van Schouwen-Duiveland, vlakbij Renesse. Nu zul je met een oppervlakte van 171 m2 weinig last hebben van vakantievierende jongeren. Je koopt dus een flink stuk grond met daarop twee leuke villa’s. Mocht die vier miljoen euro voor de duurste woning in Zeeland overigens net iets teveel zijn, dan kun je ook een gedeelte van het landgoed aanschaffen: Duinwekken 10 en Luieweg 4. Een gedeeltelijke aankoop heeft overigens weinig gevolgen voor de aard van het geheel: ook dan blijft de natuurschoon-wet van 1928 van kracht op het gebied.

duurste huis in Zeeland 1 duurste woning zeeland

Meeste zonuren van Nederland

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zij om dit unieke stukje Nederland te kopen: zowel de Randstad, Noord-Brabant als België zijn goed bereikbaar, bovendien woon je hier op de plek met de meeste zonuren van Nederland. Naast die vele zonuren heeft het landgoed nog wat zaken die het tot een uniek buitenkansje maken. Zo beschik je over een privé bos met overwegend dennenbomen en bezit je ook tal van drinkputten. Het hele gebied is inmiddels een beschermd natuurmonument wat nogmaals het unieke karakter onderstreept.

De twee villa’s op het landgoed zijn van de hand van de Rotterdamse architect Herman Haan. Nu is er veel af te dingen op de term ‘twee villa’s omdat de woning aan de Luieweg 4, meer weg heeft van een bungalow. Ondanks dat zijn beide optrekjes redelijk ruim te noemen. Gezien de omvang van het landgoed heb je alle ruimte om nog twee indrukwekkende villa’s te realiseren.

huisje zeeland huis in zeeland

Villa in Zeeland

Deze villa dateert uit 1962 en heeft een eigen toegangsweg en is via een poort afgesloten. Langs de oprit liggen de paardenstallen en naast de villa ligt een bunker welke te gebruiken is als atelier, multifunctionele ruimte of kantoor. Vanuit de woonkamer is de tennisbaan goed zichtbaar, net als het terras. De villa is in 1980 flik uitgebreid zodat dit prima dienst kan doen als hoofdverblijf.

Zoals je mag verwachten is het wooncomfort optimaal. Twee garages, een wijnkelder en een werkplaats behoren bij de villa net als de twee riante bergruimtes en de stookruimte. Op de tweede woonlaag valt de imposante ruimte op, net als de marmeren vloer welke voorzien is van vloerverwarming. De royale hal, keuken en living maken het helemaal af. Hier vinden we ook de keuken, bijkeuken en de royale living in Z-vorm. De serre, biljartkamer, toilet en het inpandige zwembad met doucheruimte mogen we ook niet vergeten, net als de master bedroom met badkamer en de 3 gastenkamers.

pooltafel master bedroom

Luieweg 4, de luxe bungalow

Deze bungalow is in feite een luxe gastenverblijf, maar kan desgewenst gebruikt worden als zelfstandige woning. Een eigen, afsluitbare toegangsweg zorgt daarnaast voor voldoende privacy. Het geheel heeft een lichte Mediterrane uitstraling en heet in de volksmond “het Witte Huis”. De bungalow is voorzien van indrukwekkende glaspartijen en lichtkoepels. Vanuit dit pand heb je een prachtig zicht op de omringende natuur.

De bungalow is voorzien van een indrukwekkende entree met een living met schouw. Het aangrenzende inpandige zwembad laat je volop genieten van je vrije tijd. Opvallend genoeg is de living rondom de keuken gesitueerd zodat het duidelijk is dat het goede leven hier centraal staat. De master bedroom met badkamer, twee gastenkamers met een eigen toilet- en douchegelegenheid maken de bungalow helemaal compleet.

838_2160 huis zeeland