Ducati’s zijn ongetwijfeld één van de betere motoren. Zowel qua looks als geluid zijn dit monsters, dat is dan ook de reden dat custom shops maar zelden het lef hebben om aan zo’n bike te sleutelen. In dit geval was het in Moskou gevestigde Birdie Customs die het project aandurfde. Deze customized versie van de Ducati 900 SS uit 2001 is zo’n geval.

Birdie Customs Ducati project

De custom motoren van Birdie kennen veelal de looks van een café-racer. Zo ook deze Ducati. Het model heeft een volledig nieuwe tank en staart gekregen en kent hier en daar de nodige carbon accenten. Iets wat het model zeker niet misstaat. Sterker nog, wij vinden deze Ducati misschien nog wel vetter dan het origineel. De motor kent een prachtige lijn en heeft meteen een moderner uiterlijk dan in zijn vorige jasje.

Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 1 Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 2 Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 3 Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 4 Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 5 Birdie-Customs-Ducati-900-SS-gewoonvoorhem motor 6