Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent: werken aan die goeie voornemens! Een goed voornemen is om ook op mentaal gebied aan jezelf te blijven werken. Netflix helpt daar graag een handje bij. Dit zijn 5 docuseries op Netflix om van te leren.

Handige docuseries op Netflix waarmee je blijft groeien

Op Netflix vind je meer dan alleen actiefilms en komedieseries. Er staan ook een paar docuseries op Netflix waar jij echt iets van opsteekt. Of ze nou gaan over gezonde voeding, minimalistisch leven of je social media-gebruik: deze 5 helpen jou.

1. Headspace Guide To Meditation

Mediteren. De één zweert erbij, de ander heeft het nog nooit gedaan. Voor je meteen gaat steigeren: het is lang niet zo zweverig als je denkt. Zie het als kort moment van de dag waarop je heel even minder prikkels toelaat. Kan geen kwaad toch? Headspace Guide To Meditation legt ons uit wat mediteren precies is en introduceert ons vervolgens met fijne meditatieoefeningen. Je leert via deze docuserie onder andere hoe je kunt loslaten; hoe je kunt omgaan met stress en hoe je kunt omgaan met boosheid. Wat dat betreft is Headspace Guide To Mediation één van de docuseries op Netflix waar iedereen wel iets aan heeft.

2. The Minimalists

Kijk eens rond in je woonkamer en besef eens hoeveel spullen je eigenlijk hebt. We zijn nou eenmaal gebrand op koopjes en kopen het liefste die nieuwe game of sneakers wanneer ze verschijnen. Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus gooien het over een hele andere boeg. Zij leven juist vanuit minimalisme. Minder spullen betekent voor hun juist méér vrijheid en geluk. In deze docuserie leggen ze uit waarom. Je hoeft ze niet na te doen, maar het zet je wel even aan het denken.

3. What The Health

Wil jij een gezonde levensstijl aanhouden, dan is gezonde voeding erg belangrijk. We schreven niet voor niets over 5 voedingsmiddelen waarmee jij kan afvallen. What The Health is één van de docuseries op Netflix die gaat over voeding. Preciezer gezegd: wat is het verband tussen voeding en ziekte? De miljoenenbranch van voedingsmiddelen en de farmacie blijkt sterk met elkaar verbonden. Een docu die je aandacht ook lang na het kijken weet vast te houden.

4. The Game Changers

Ben jij een (top)sporter? Dan weet je hoe belangrijk het perfecte dieet is. Voor elke sport en voor elke lichaamsbouw verschilt dit dieet natuurlijk. In The Game Changers gaat een UFC-vechter op zoek naar de vraag: wat is het ideale dieet? Onder andere Arnold Schwarzenegger komt aan het woord.

5. The Social Dilemma

De laatste in de rij met docuseries op Netflix waardoor jij aan jezelf blijft werken, is The Social Dilemma. Deze docu gaat over social media en de onderliggende gevaren die verbonden zijn aan het gebruik van sociale netwerken. Zo wordt duidelijk dat bedrijven veel informatie van je kunnen achterhalen, en dat makers van apps zélf aan de bel trekken. Ook deze docu zet je even flink aan het denken. Nogmaals, je hoeft er niets mee te doen, maar een beetje bewustzijn creëren kan geen kwaad, toch?