Over talent gesproken, wat een ongelofelijk baassie is dit zeg! Dick Fijn verovert heel Nederland vanuit ’t Loo met een heerlijk Oer-Hollands hitje: Gewoon een Trucker. De knaap heeft eigenlijk gewoon zijn dromen en toekomst naar een liedje verwoord en deelt inmiddels handtekeningen uit aan al zijn klasgenoten. Hart van Nederland ging bij ‘m langs om te vragen waar deze vrolijke tune vandaan komt:

Gewoon een Trucker

Wat blijkt: Dickie  is al van jongs af aan besmet met het Truckervirus, waar zijn vader en oom allebei met trots over de snelwegen flaneren in hun vrachtwagens! Het was ook zijn oom die ‘m aanspoorde om zijn droom te verwezenlijken als het aankomt op een zangcarrière: “Ik was een keer op een feestje en mijn oom kwam naar mij toe, en die zei daar moet je wat mee doen. Mijn oom heeft toen contact opgenomen met Arjan Venemann en zo is het eigenlijk gekomen.”

De titel van zijn debuut single zegt het eigenlijk al een beetje, Dick zijn toekomst ligt op het asfalt, want hij wil gewoon een trucker zijn. De vraag is alleen of er nog werk is wanneer hij zijn rijbewijs in de pocket heeft. De 9-jarige staat er dan ook voor open om de volgende volkszanger te worden, waar zingen zijn voorkeur heeft! Eigenlijk is ‘ie dat al een beetje toch? Luister maar: