Valt je oog op een knappe vrouw, dan is de kans groot dat je dichtslaat. Dit overkomt namelijk een flink aantal mannen. Je gaat je ongemakkelijk voelen en wordt verlegen, maar waarom moet dat eigenlijk zo zijn? Het zal je niet helpen om jezelf de schuld te geven. Het is veel beter om te leren begrijpen waarom om zo de casanova in je te temmen.

Waarom ga je je ongemakkelijk voelen bij mooie vrouwen in de buurt?

Het wordt tijd dat je leert begrijpen dat er een hele goede reden is waarom je je zo ongemakkelijk gaat voelen van elke mooie vrouw die in je buurt komt. Daar kan je brein nu eenmaal niets aan doen. Tenminste, dat viel recentelijk te lezen in The Atlantic. Daarin besprak een biologisch antropoloog dat gevoel dat elke man wel kent.

Angst en stress voor veroordeling

Uit onderzoek van de antropoloog komt dit alles voort uit het feit dat we niet veroordeeld willen worden. Het probleem met een mooie vrouw, in tegenstelling tot een schilderij, is dat zij ook een reactie terug kan geven. Waarbij je je weleens tekort kan voelen schieten. Wat weer tot gevolg heeft dat je cortisolniveau zal stijgen. Deze stof maakt je angstig en gestrest.

Knappe vrouw betekent error in de hersenen

Wanneer je een aantrekkelijke vrouw ontmoet gaat je linkerhersenhelft aan het werk. Met als gevolg dat je wordt volgepompt met dopamine. Dopamine geeft bij sommige mensen nu eenmaal de natuurlijke reactie van verrassing en ongemakkelijkheid. Het is niet ondenkbaar dat het je bijvoorbeeld ook gebeurt wanneer je naar een bijzonder mooi schilderij kijkt. Ook daar komt de dopamine dan bij op gang. Dat gevoel is dus het gevoel dat bij deze stof hoort.

knappe vrouw dichtslaan

Plaats het in perspectief

Wat wel belangrijk is, is dat je alles in perspectief zet. Natuurlijk is het zo dat ze wel heel knap is en je je als ene idioot gaat gedragen. Die knappe kop zal echter ooit verdwijnen en het is maar de vraag of haar persoonlijkheid net zo mooi is. Een leuk gezicht is een goed begin, zo kom je met mensen in contact. Maar een echte relatie kan op verschillende punten gemaakt of gebroken worden.

Wil jij de stap wagen en op haar afstappen? Met deze tips heb jij de perfecte openingszin.