Ooit de woorden ‘Jinba Ittai’ horen vallen? In de Japanse boogschutterij gebruikt om de unieke eenheid tussen een boogschietende ruiter en zijn paard aan te duiden. Een term die door Mazda in een modern jasje is gestoken om de connectie en perfecte harmonie tussen mens en hun machine te beschrijven.

Mazda 6 bocht close-up2 Mazda 6 bocht achterkant2

 

Om dit zelf te ervaren namen wij de Mazda6 Sportbreak, het nieuwe vlaggenschip van het Japanse automerk, mee voor een ritje naar het prachtige landschap van Limburg. We kunnen je vertellen dat dit aangenaam anders was – want zo mooi als de Mazda6 op je netvlies oogt, zo bevredigend is ie op het asfalt. Neem met ons een kijkje van buiten naar binnen:

‘KODO – Soul Of Motion’ design

Door het krachtige postuur en de adembenemende vormgeving van de Mazda6 Sportbreak spreken we over de mooiste auto in zijn klasse. Het onderscheidende design en kenmerkende ontwerp van de voor- en achterbumper met driedimensionale grille benadrukken de atletische souplesse.

Mazda 6 pad2 Mazda 6 pad achterkant2 Mazda 6 front pad22 Mazda 6 neus2

Opvallende adaptieve LED koplampen sterken het aërodynamische ontwerp met gestroomlijnde, vloeiende en strakke lijnen – geaccentueerd door de speciaal ontworpen 19″ velgen.

Mazda 6 front neus velg2 Mazda 6 koplamp2

Hoogwaardige afwerking

Los van de gezinsomvang is de Mazda 6 een statussymbool voor luxe en ruimte met een legio voordelen; plaats voor 5 personen en een uitgebreide mogelijkheid qua bagage.

Door de harmonie tussen functionaliteit en comfort waant de trotse eigenaar zich in een hoogwaardige, ergonomische en bestuursvriendelijke rijomgeving. Mogelijk gemaakt door de flexibele configuratie van het karakuri-stoelsysteem; de flexibele neerklapbare stoelen zijn goed voor slimme opslagoplossingen en een royaal brede en diepe laadruimte met minimale tildrempel. Perfect voor het vervoer van lange voorwerpen.

In teken van een ultiem rijplezier, en de waarborging van het gevoel van eenheid, is er met precisie gekeken naar een excellente afwerking. Hoogwaardig afgewerkt interieur van leder, subtiel stikwerk en elegante chromen details garandeert een stijlvol en slijtvast comfort. Ook in de winter zit je er comfortabel, veilig en warmpjes bij. Zo heeft Mazda ingezet op stoel-, stuur- en centrale verwarming. Gezien z’n size en functies dus ideaal voor een ski-vakantie of ander avontuurtje in de bergen.

SKYACTIV Technologie

Mazda heeft zijn bekwaamheid, vakmanschap en vernuft volledig in praktijk gebracht om zich in een hoger marktsegment te onderscheiden. Door talloze onmiskenbare, intelligente en moderne technologieën zul je altijd de controle in handen hebben. Met behulp van de de HMI Commander kun je de auto bijvoorbeeld perfect op jouw wensen afstemmen.

We hebben het over een technologie die met jou vooruit kijkt, zoals de ‘Active Driving Display’. Een head up display in het gezichtsveld van de bestuurder die meer veiligheid garandeert doordat de bestuurder de aandacht op de weg kan houden – gesteund door relevante informatie als navigatie, snelheid(limiet) en verkeersborddetectie.

Met de pro actieve ‘i-ACTIVSENSE’ veiligheidssystemen helpt Mazda jou om ongeschonden van A naar B te komen. Denk aan verkeersborddetectie, Smart City Brake Support, voetgangersdetectie, achteruitrijcamera, rijbaan- en parkeerassistentie, dode hoeksdetectie en cruise controle.

Mazda 6 stuur2 Mazda 6 dashboard close-up2

Met het 7-inch centrale kleurentouchscreen bij de hand rij je overigens nooit alleen. Zo ben je via MZD Connect altijd verbonden met de buitenwereld middels je favoriete muziek, online radio, berichten en navigatie.

Bose

Met een draai aan de knop promoveer je de Mazda 6 Sportbreak dankzij het Premium Bose Audiosysteem tot een rijdend spektakelstuk. Profiteer van de optimale plaatsing van een brede range aan hoogwaardige Bose speakers die de trommelvliezen kietelen met een helder en indrukwekkende geluidskwaliteit.

Duurzame kracht

Een verademing voor op de lange afstanden; deze zuinige, betrouwbare en comfortabele cruiser heeft een heerlijk rustige wegligging met een bijzonder stille 2,2 dieselmotor (4 cilinders, 2191cc) op de achtergrond. Het gemiddelde verbruik van de Mazda6 Sportbreak ligt op 4,2 tot 6,4 Liter per 100 km, van 23,8 tot 15,6 km per liter, met een CO2-uitstoot van 110 tot 150 g/km. Neem je de soepele versnellingsbak op de som? Dan zit je met dit vriendelijke beest in minder dan tien seconden op de 100km/u. Met een volwassen en solide gevoel kun je vervolgens soepeltjes opklimmen naar een topsnelheid van 210km/u.

Ben je nou benieuwd of jij dit ‘Jinba Ittai’-gevoel naar een nog hoger plan kunt tillen, en wil je persoonlijk kennis maken met de Mazda6? Neem dan een kijkje op Mazda.nl en overweeg de dealeropties.

De Mazda6 Sportbreak staat klaar voor een prijs vanaf € 31.990,-. Voor een meerprijs van slechts 5000 euro krijg je de complete versie die wij getest hebben, deze is rijklaar € 36.940,-.