Motorfietsfabrikant Bultaco komt met een elektrische crossmotor/fiets, de Brinco. De elektrische Bultaco Brinco is een kruising tussen een crossmotor en een crossfiets, je kan namelijk ‘bijtrappen’ tijdens het rijden van de fiets.

De aandrijving van de fiets gaat via het achterwiel met een 2-kW motor, deze wordt door een 1.3-kWh lithium-ion batterij voorzien van stroom.

De fiets heeft 3 standen: Eco, Tour en Sport. De Eco-modus geeft de rijder extra kracht bij het trappen en heeft een bereik van ongeveer 80 km. Met de Tour-modus is het mogelijk om met een vermogen van 1.500 Watt 50 km te rijden. Sport-modus ontketent de volledige 2.000 watt motorvermogen, de topsnelheid ligt dan op 60 km/u. Het gewicht van de fiets is slechts 39 kilo, dit is inclusief de 8 kg zware batterij.

Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-1 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-4 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-5 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-6 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-7 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-8 Bultaco-Brinco-Off-Road-Electric-Bike-9

Bron: High Consumption