Bij Gewoonvoorhem kennen wij onze doelgroep. Wij weten dat iedereen die onze artikelen leest heel knap is, slim en grote kans heeft om succesvol te worden in het leven. Allemaal fijne eigenschappen om te hebben natuurlijk, maar we begrijpen dat het ook nadelige effecten kan hebben. Zo is er de angst dat mensen enkel met je op date gaan vanwege je goddelijke uiterlijk. Zit jij met deze angst? Dan is de nieuwe datingapp Junk misschien iets voor jou. Bij Junk hoef je geen profielfoto te plaatsen. Hierdoor leert iemand eerst hoe grappig en slim jij bent, voordat ze begrijpen de Jackpot te hebben wanneer ze je voor het eerst zien.

Junk

Junk is een datingapp waarbij je alles ziet behalve het gezicht. Het is het breinkind van Mitchell Tierney, een Australische schrijver, programmeur en bankmedewerker. Na zelf jaren op Tinder, GoFish, OkCupid en andere datingapps te zoeken naar zijn ware liefde komt hij tot de conclusie dat mensen elkaar te snel afwijzen vanwege uiterlijk. Nu wilt hij een app maken waarbij je moet wachten tot de eerste date, voordat je de ander kan afwijzen op zijn of haar uiterlijk.

Dattingapplicatie gewoonvoorhem 3

Match bepalen

Hoe bepaal je dan met wie je graag een match wilt? Junk laat je wel foto’s delen. Wat voor foto’s? De maker omschrijft het als volgt: ‘Is er één gedeelte van je lichaam dat je bevalt, of heb je iets waar je trots op bent? Maak er een foto van en deel het op je profiel.’ Nu begrijpen we wat iedereen denkt: ‘één gedeelte van je lichaam dat je bevalt’, iedereen gaat dickpics plaatsen (Dat verklaart in ieder geval de naam: Junk). 

Gelukkig is dat toch niet wat de maker in gedachte heeft. Het idee is dat je eerst foto’s van troep laat zien waar je trots op bent en later pas je gezicht – Junk is het Engelse woord voor troep of Amerikaanse straattaal voor mannelijke genitaliën. Wat wordt bedoelt met troep? Je internetgeschiedenis? Nee, alles wat jij wilt: een zelfgemaakt schilderij, kleding, je huisdier, enz.

Wat ons  betreft wordt dit dus een groot succes – ware het dat nog in de kinderschoenen staat! Voor meer informatie, en wie een donatie wil maken kan terecht op de Kickstarter pagina.