Ja mannen, deze keer geen goedkope vlucht voor een vakantie in New York, maar een reden om voor eeuwig dit koude kikkerlandje te verlaten. De winters mogen dan wel wat strenger zijn aan de andere kant van de oceaan, maar het uitzicht is er ook naar! Het Chrysler gebouw geeft al negentig jaar lang gestalte aan de skyline van de Amerikaanse wereldstad, en nu is aan jou de keuze om met de eer te gaan strijken!

Chrysler Gebouw

Je hebt het gebouw onder andere kunnen herkennen in films als Spider-Man, Armageddon en Independence Day. Dit leverde mooie beelden op, omdat het Chrysler Building het op vijf na grootste gebouw is in New York. In 1930 was het zelfs het hoogste gebouw ter wereld, maar het werd in het jaar daarop al van de troon gestoten door het New Yorkse Empire State Building.

Het gebouw dankt zijn naam natuurlijk aan het automerk van Walter Chrysler, dat het tot 1953 zijn reputatiewaarde gaf als hoofdkwartier. Momenteel is het gebouw nog in handen van investeringsfonds Mubadala uit Abu Dhabi en het Amerikaanse vastgoedbedrijf Tishman Speyer, maar deze hebben volgens The Wall Street Journal een makelaar ingeschakeld om het gebouw te verkopen! De vraagprijs is nog niet bekend gemaakt, maar destijds kostte het 800 miljoen dollar voor 90% van de belangen. Dus wellicht dat jij je maten nog even lief aan moet kijken!