We hebben geweldig nieuws voor de Formule 1 fanaten onder ons. Jair Bolsonaro – de president van Brazilië – heeft namelijk zojuist aangekondigd dat de Braziliaanse GP in 2020 op het Ayrton Senna-circuit wordt gereden. Je zal die naam waarschijnlijk nog niet eerder hebben gehoord en dat klopt! Het nieuwe circuit moet ook nog gebouwd worden.

Braziliaanse GP

Voorheen werd de Braziliaanse GP altijd in São Paulo gehouden, maar daar komt met de komst van dit nieuwe circuit verandering in. Na 46 jaar racen op het Circuit Interlagos komt er een einde aan het Formule 1-tijdperk van de stad. Maar niet getreurd: de Formule 1 coureurs kunnen volgend jaar hun snelheidsdrang vergelden in Rio de Janeiro. Daar komt het naar de drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna vernoemde circuit te staan.

Braziliaanse GP

De reden dat het circuit naar de raceheld wordt vernoemd ligt hem in het feit dat de legende geboren getogen en begraven ligt in de stad. Als je bekijkt dat hij 3 keer de wereldbeker pakte en het dit jaar 25 jaar geleden is dat hij stierf zou je niet anders verwachten. De president benadrukt dat de bouw van het circuit duizenden banen creëert. Daarbij kost het de staat niks, want het circuit is enkel met privégeld betaald. De bouw gaat zes à zeven maanden duren en er zullen waarschijnlijk ook MotoGP-races gehouden worden.

Circuit van Zandvoort

Het nieuwe circuit dat vernoemd is naar Ayrton Senna is niet de enige nieuwe Formule 1 baan. Ook in de Vietnamese stad Hanoi komt een circuit te liggen. Zou dit dan betekenen dat het circuit van Zandvoort weer terug komt als waardig Formule 1 circuit? Wij hopen het in ieder geval van wel. De laatste GP werd in 1985 gehouden, maar we hopen natuurlijk dat het daar niet bij blijft. We horen steeds vaker informatie over het feit dat het circuit weer terugkomt op de Formule 1 kalender. Nu is het enkel nog hopen dat de GP weer terugkeert.

Fotografie: Unsplash