We zien tegenwoordig steeds vaker concepten die een mooie samenhang van technologie en natuur zijn. Vooral op het gebied van architectuur kom je dat vaak tegen. Nu lijkt de overtreffende trap daarin gevonden te zijn, neem maar eens een kijkje naar deze hybride tussen een huis en een rotsblok.

Betonnen huis

We moeten je teleurstellen: we hebben het namelijk niet over een huis dat daadwerkelijk gebouwd is. We moeten zeggen, de plaatjes zien er zeker mooi uit. De plaatjes zijn een 3-D kunstwerk van architect en designer Amey Kandalgaonkar, die momenteel actief is in Sjanghai. De naam van het kunstwerk is “House Inside A Rock”, zeer toepasselijk moeten we zeggen. Zou je deze creatie in het echt willen zien? Er is een kleine kans dat het werkelijk gebouwd wordt. Kandalgaonkar heeft namelijk alle miljonairs van de wereld gevraagd of ze het willen laten bouwen.

huis in een steen huis in een steen huis in een steen huis in een steen

Het fictieve complex is een spectaculair totaalplaatje. Het kent meerdere decks waarop je kunt chillen, tal van uitzichtpunten en een groot terras. Je kunt dus prima van de omgeving genieten. De plaats waar je dat het best kan doen, moet echter wel de infinity pool zijn. Wij zouden best op de house-warming willen komen!

Architect met veel inspiratie

Je zou zeggen dat het idee van de architect geïnspireerd is door de moderne tijd waarin wij leven. Toch vind het kunstwerk zijn inspiratie van een fenomeen dat eeuwen oud is. Kandalgaonkar zegt dat zijn werk gebaseerd is op Madain Saleh in Saoedi-Arabië. Dat is een hele stad die gebouwd is in rotsen in de woestijn. We moeten zeggen dat hij er iets moois van heeft gemaakt. Dit is niet zijn enige gekke creatie, kijk maar eens naar de volgende werken op zijn Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amey Kandalgaonkar (@ameyzing_architect) op