Nieuwe modellen, bedrijfsovername, autonoom rijden, nieuw design en volledig elektrische auto’s, Audi is de afgelopen weken volop in het nieuws. Gister bevestigde het Duitse bedrijf de komst van de Q4, de productieversie van de Q8 en liet het weten dat het voor 2020 drie nieuwe volledig elektrische auto’s op de markt zal brengen. En niet geheel onverwachts bevestigde Audi dat we de A6, A7 en A8 in 2018 mogen verwachten, maar er werd zoveel meer onthult.

Nieuwe modellen

Zo liet het bedrijf weten dat het doek dit jaar nog van de A8 wordt getrokken. Ook op SUV-gebied kunnen we het nieuwe vlaggenschip verwachten, dat zal betekenen dat de Q8 in productie genomen gaat worden. Liefhebbers van SUV’s die geen plek in de garage hebben voor een Q8, kunnen in 2019 ook gaan voor de Q4. Dit zal een ‘sportieve, compacte utility vechicle’. Deze auto is deels geïnspireerd op de TT crossover.

Elektrische toekomst

Misschien wel het grootste nieuws is dat Audi voor 2020 drie nieuwe modellen zal introduceren die volledig elektrisch zullen zijn. Meer informatie over deze modellen laat het bedrijf nog niet los. Ze laten wel weten dat “daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving worden voorzien.”

Autonoom rijden

Dat de werknemers bij Audi de komende tijd niet stil zullen is wel duidelijk, maar het Duitse bedrijf heeft nog meer in petto. Onlangs heef t Audi namelijk een dochteronderneming opgezet, genaamd Autonomous Intelligent Driving GmbH. Het bedrijf zal zicht volledig richten op de ontwikkeling van technologieën voor zelfrijdende auto’s. De in München gevestigde onderneming zal zich vooral gaan richten op autonoom rijden in steden.

Onlangs presenteerde Audi zijn gloednieuwe RS5 en zo ziet dit monster eruit!