Het lichaam van de jonge Arnold Schwarzenegger blijft nog altijd kandidaat voor perfectionisme van de menselijk anatomie. Niet alleen zijn lichaam, maar ook zijn glimlach is iconisch. In iedere foto lacht Schwarzenegger altijd zo vriendelijk, zo zorgeloos en daar hebben wij respect voor. Hoewel het onmogelijk is om eenzelfde grijns voor elkaar te boksen liggen er wel wensen voor je gains!

Het oude trainingsschema van Arnie is namelijk openbaar en het is er één die Lucifer waarschijnlijk niet eens als straf durft te geven in de negende cirkel van de hel. Arnold Schwarzenegger training routine voor MR. Universe is het heftigste trainingsschema dat je ooit zult zien.

Arnold Schwarzenegger training routine

Niet iedereen gaat even braaf naar de sportschool. Sommige raken al buiten adem bij het naar binnen werken van hun tweede bord spaghetti. Wie Schwarzenegger wilt evenaren zal echter extra zijn best moeten doen. De Oostenrijkse bodybuilder staat in zijn beste jaren zes dagen per week, drie keer per dag in de sportschool. Iedere sessie duurt 60 tot 75 minuten.

Arnold Schwarzenegger Workout routine gewoonvoorhem 5

Gains

Dan gaan we nu praten over het deel van de training die wij wel kunnen proberen te overtreffen: de voedselinname van Schwarzenegger. Schwarzenegger consumeert in zijn jonge jaren iedere dag 5.000 kilocalorieën. Hij eet 3 maaltijden en 3 snacks, van natuurlijke producten. Zijn eiwitinname zit op de 300 gram per dag. Hij wacht 30 minuten na een sportschoolsessie voor hij begint met eten. Supplementen neemt hij alleen als hij niet aan zijn dagelijkse eiwitbehoeften komt. Tegenwoordig heeft Schwarzenegger zijn eigen organische supplementenlijn.

Arnold Schwarzenegger Workout routine gewoonvoorhem 2

Training routine in cijfers

De oude trainingroutine van Schwarzenegger kent twee variaties en is heel uitgebreid. Om een idee te geven wat het betekend om MR. Universe te worden vindt je hier de training voor één dag. De volledige wekelijkse routine is als PDF te downloaden.

Oefening Sets Reps
Borst
Bench Press 3-4 10
Incline Bench Press 3-4 10
Dumbbell Pullover 3-4 10
Rug
Chin Up 3-4 10
Bent Over Row 3-4 10
Deadlift 3-4 10
buikspieren
Crunches 3-4 10

Hoewel het veel lijkt meent Arnie dat dit schema veel orgasmes zal veroorzaken, figuurlijk dan, want de routine is voor hem hetzelfde als klaarkomen: