Gezondheidsgoeroe Arie Boomsma slaat weer toe. Ditmaal met een bijzondere slaaptechniek waarmee je een droge mond en ochtendadem voorkomt.

Waarom je volgens Arie door je neus moet ademen

Arie Boomsma grossiert in fitheid. Nu heeft de 48-jarige presentator, fitnessgoeroe, en sportschooleigenaar ook niet alle wijsheid in pacht, maar Arie deelt graag een gezondheidsgewoonte die hij als essentieel acht. Volgens hem is het namelijk belangrijk om door je neus te ademen in plaats van je mond. “Je neus filter de lucht van van alles dat je liever niet in je longen krijgt (vuil, stof, bacteriën, etc)”, zo schrijft Arie Boomsma op Instagram. Hoe je dat moet doen? De fitfluencer deelt gelijk een aantal tips:

1. Adem door je neus als je Breathwork doet
2. Adem door je neus op het ritme van je stappen bij een wandeling (4 stappen in, 4 stappen uit)
3. Tape je mond dicht bij een activiteit (zoals grasmaaien, afwassen, stofzuigen)
4. Tape je mond dicht als je gaat slapen

Vooral de laatste twee punten doet wenkbrauwen fronzen. Want waarom zou je in godsnaam je mond dicht tapen om beter door je neus te ademen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram)

Arie Boomsma deelt slaaptechniek met volgers

Arie Boomsma realiseert zelf ook dat het nogal drastisch klinkt, maar volgens hem levert het veel op. “Je wordt frisser wakker, hebt meer energie, herstelt sneller tijdens en na trainingen en het heeft volgens de wetenschap ook nog allerlei gezondheidsvoordelen”, schrijft hij. Onder die andere voordelen vallen het voorkomen van een droge mond en slechte ochtendadem als we de tapefabrikant mogen geloven. “Eerlijk gezegd is het ook gewoon leuk om over het ongemak van zo’n handeling heen te stappen en zoiets gewoon eens te proberen. Waarschuw wel even je partner of huisgenoot als je niet alleen woont (misschien zijn ze blij, want een neusademer snurkt over het algemeen aanzienlijk minder!)”

Wil je zelf de slaaptechniek van Arie Boomsma eens proberen? Op Bol.com kun je een setje slaaptape aanschaffen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram)

Nog meer tips van Arie? Zo creëer je de beste ochtend- en avondroutine volgens Arie Boomsma.