Netflix zet opnieuw in op een science fiction Original serie. In Another Life moet Katee Sackhoff de herkomst van een op aarde geland buitenaards ruimteschip achterhalen. Netflix heeft alvast een eerste trailer vrijgegeven.

Katee Sackhoff

Katee Sackhoff speelt in Another Life astronaut Niko Breckenridge. Sackhoff is het meest bekend van haar hoofdrol in de sci-fi serie Battlestar Galactica, een serie die liep van 2004 tot 2009. Zij speelde toen luitenant Kara ‘Starbuck’ Thrace. Een rol als een leidinggevende van een team in de ruimte is haar dus niet vreemd. De afgelopen jaren heeft Sackhoff in een hoop verschillende projecten gespeeld, waaronder gastrollen in van alles van Futurama tot The Big Bang Theory. Haar meest constante klus was als deputy sheriff Vic in de serie Longmire.

 

Another life

Nu is ze dus terug als de astronaut Niko Breckenridge. Another Life gaat de nieuwe Netflix Original worden en de plot heeft wel iets weg van Arrival. Een merkwaardig buitenaards vaartuig betreedt de dampkring en landt op aarde. Niko wordt aangesteld als de leider van een ruimte-expeditie. Niko en een team worden op missie de ruimte ingestuurd op zoek naar de planeet waar het ruimteschip van afkomstig is en dat is bepaald niet geheel zonder risico’s. Ondertussen probeert Niko’s echtgenoot Erik op aarde contact te leggen met de gelande aliens.

 

10-delige serie

Met de trailer kondigt Netflix het eerste seizoen van Another Life aan. Dit eerste seizoen zal tien afleveringen tellen en zal op 25 juli op het streamingsservice debuteren. Naast Sackhoff als rotsvast boegbeeld zal bijvoorbeeld Tyler Hoechlin – ooit bekend geworden als Tom Hanks’ zoon in Road to Perdition – deel van Niko’s team uitmaken. Ook Selma Blair is te zien als een influencer die lucht krijgt van de missie. Justin Chatwin, bekend van bijvoorbeeld de serie Shameless, speelt echtgenoot Erik Wallace.

Wil je tot die tijd wat te kijken hebben? Het goede nieuws is dat Suits seizoen 7 op Netflix verschenen is.