Entertainment

De duurste Scandinavische oorlogsserie 1864 kijk je nu op Netflix

1864

Scandinavië is een absolute winnaar als het aankomt op het produceren van series. Dat zagen we eerder bijvoorbeeld al bij The Bridge. Ook het recente Young Wallander laat zien dat landen als Denemarken heel goed weten waar een serie aan moet voldoen. De serie 1864 was de duurste Scandinavische serie. Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix.

1864 is de aller duurste Scandinavische serie

Voor de serie zijn kosten noch moeite gespaard. Aangezien de serie over een oorlog gaat, is het logisch dat er met de nodige Deense kronen moest worden gestrooid. Die vechtscènes moesten er immers realistisch en groots uitzien. Eén blik op de trailer van 1864 bevestigt dat dit is gelukt. Je dompelt je helemaal onder in de vroegere Tweede Duits-Deense oorlog. Al met al is er omgerekend zo’n $25 miljoen in de serie geïnvesteerd.

Oorlogsserie op Netflix

1864 gaat over twee broers, die aanvankelijk een harmonieus leven leiden. Laust en Peter worden allebei verliefd op het meisje Inge, wat voor een lastige driehoeksrelatie zorgt. Wanneer ze allebei worden opgeroepen door het leger, verdwijnen die liefdesperikelen naar de achtergrond. De broers komen terecht in een bikkelharde oorlog, waar de ene na de andere soldaten ten onder gaan in de harde strijd.

Verleden en heden zorgen voor een interessante invalshoek

De gebeurtenissen uit de oorlog zijn afgewisseld met scènes waarin een jong meisje een oude man verzorgd als bijbaan. Tussen zijn spullen vindt ze oude dagboekfragmenten, die verwijzen naar de tijd van Laust, Peter en Inge. Gaandeweg leert ze meer over de identiteit van de man die ze verzorgt, maar ook over het levensverhaal van de broers, Inge en hun dorpsgenoten.

1864 is als originele oorlogsserie een echte aanrader

Van liefhebbers van oorlogsseries is 1864 een echte aanrader. Het grote budget zorgt voor een vermakelijke kijkervaring. Bovendien is de Tweede Duits-Deense oorlog een onderbelichte oorlog, wat de serie erg origineel maakt. De afleveringen van het seizoen zijn te zien op Netflix.

Watch on YouTube