Wij mannen houden van whiskey. We genieten van de typerende geur, rokerige turfsmaak en subtiele afdronk. Zitten op onze chesterfield stoel, mogelijk met een sigaar. Of buiten, bij de kachel, terwijl we genieten van sterke verhalen. Ja, er gaat niks boven een goed glas whiskey op z’n tijd.

En laat jouw favoriete drank nou perfect combineerbaar zijn met een stedentrip. De volgende locaties zijn perfect voor een weekend weg met je beste maat, vader-zoon uitje of complete vriendengroep. Zolang de whiskey maar rijkelijk vloeit. Maar bereid je goed voor en zorg dat je whiskey als een echte man drinkt.

Dublin

Een typische Ierse pub, The Old Jameson Distillery en de schoonheid van de stad zelf maken Dublin bij uitstek geschikt voor een whiskey weekend. Bij Ierse whiskey’s worden als grondstoffen tarwe, haver en rogge gebruikt. De mout wordt niet met turf geëest waardoor Ierse whiskey’s geen rokerige smaak hebben. Nu jullie toch in Ierland zijn kun je direct naar Isle of Men.

Aberdeen

Aberdeen is de perfecte uitvalbasis om de verschillende distilleerderijen te bezoeken die zich in Aberdeenshire bevinden. Ontdek de verschillende parken, pubs en bezienswaardigheden die de havenstad te bieden heeft. Breng een bezoek aan de Glenlivet, Glenfiddich en Glen Grand Distillery en geef je ogen en smaakpapillen de kost tijdens jullie whiskey weekend. En whiskey heeft nog de nodige gezondheidsvoordelen ook!

Islay

Laphroaig, Ardberg en Bowmore. Om te beginnen. De kenners weten waar we het over hebben. Hoewel het eiland Islay slechts 40 km lang is, bezit met acht actieve distilleerderijen. Typerend voor het eiland zijn de stevige, rokerige whisky’s. Ben jij fan van de stevige Schotse single malt whisky’s? Ga dan voor een lang weekend naar Islay en ontdek de distilleerderijen en natuurlijk de nodige nieuwe whisky smaken. Keer terug van jullie reis als een echte whiskey expert.