Faked ze haar orgasme? Een nieuw onderzoek zegt dat die kans groot is – op zijn minst af en toe. De Canadese onderzoekers keken eerst naar bestaande onderzoeken die er op wezen dat de meeste vrouwen wel eens een orgasme faken tijdens de seks. De onderzoekers hebben 14 vrouwen geïnterviewd, met de vraag of ze wel eens een orgasme faken en zo ja, waarom. 13 van de 14 vrouwen gaf inderdaad toe wel eens een orgasme of genot te faken.

Waarom doen alsof? Dit is letterlijk wat de vrouwen zeiden:

It [sex] wasn’t fun, I just . . . passed the time, like it was—I was doing it just to make him happy.

I didn’t really feel like doing anything, not really in the mood but I—I did anyway just because it was something nice to do for my partner.

I just kind of wanted it to end.

Ouch.

Waarom faken vrouwen hun orgasme?

Oké dat geeft een goed beeld van de verschillende beweeg redenen voor een vrouw om te doen alsof. De studie toont aan dat vrouwen hun orgasme faken omdat ze moe zijn, hun partner niet willen kwetsen, ze niet saai over willen komen of het simpelweg niet lekker vinden. Maar wees niet getreurd, net als met alles heeft ook seks zijn ups en downs (letterlijk en figuurlijk). Dat ze af en toe doet alsof wil niet zeggen dat jij slecht bent in bed. Door alert te zijn in bed en op haar non-verbale houding te letten kun jij een betere bed partner worden. Daarnaast zul je haar nooit moeten vragen of ze klaar is gekomen. Als een vrouw een orgasme heeft, dan merk je dat. Er is dus geen reden om dit nog eens te vragen, daarnaast breng je haar in verlegenheid wanneer ze niet is klaargekomen.

Wat moet je dan wel doen? Focus je op het voorspel (en naspel). Vrouwen komen nou eenmaal minder snel klaar tijdens de seks. Daarom zul je haar dat beetje extra aandacht moeten geven tijdens het voorspel. Indien je te weten wilt komen wat ze lekker vindt en waar jij je kunt verbeteren, praat er dan over. Dit is voor jullie beiden goed en brengt de bedprestaties naar een hoger niveau. Praten over seks doe je niet in de slaapkamer, maar daarbuiten. Houdt het casual en positief, zo is er minder spanning en bevordert het jullie seksleven.

Dit kun je doen om jouw seksleven een boost te geven.