Uncategorized

Sponsored Video: Contactloos betalen is echt veel sneller!

We zijn de hele dag druk en willen vaak alles tegelijk doen en zo efficiënt mogelijk met onze tijd omgaan. Zo ook met betalen, het kan en gaat steeds sneller! Vroeger stond je nog met kwartjes en rijksdaalders in je hand bij de kassa, vervolgens moest de kassala nog open zodat de kassière het wisselgeld kon pakken en dit aan jou kon geven.

Sindsdien zijn er al grote stappen gemaakt met betalen. Denk bijvoorbeeld aan de chipknip (welke sinds kort niet meer gebruikt wordt) en natuurlijk de pinpas, kleine en grote bedragen kunnen kosteloos betaald worden met een pinpas. Ideaal.. Maar het betalen kan nog sneller!

We hebben het natuurlijk over contactloos betalen. Tegenwoordig krijg je van de ING een pinpas met een RFID chip erin (herkenbaar aan het wifi tekentje).

Kleine bedragen betaal je tegenwoordig snel en gemakkelijk door contactloos te betalen. De nieuwe betaalsystemen zijn bijna overal al te vinden, het enige wat je hoeft te doen is je pinpas naast het betaalsysteem te houden en klaar. Je hoeft je pinpas nergens doorheen te halen of in te proppen en je hoeft geen pincode in te toetsen. Je kan tot maximaal 25 euro contactloos betalen, kom je hierboven dan moet je wel je pincode invoeren.

Hieronder een video waaruit blijkt dat contactloos betalen echt sneller is.

“Zijn er nadelen en wat kan ik er tegen doen?”

We horen je denken ‘Wat zijn de nadelen?’. Een nadeel is natuurlijk dat als je je pinpas kwijtraakt, er geld van je rekening afgehaald kan worden zonder dat je pincode ingetoetst hoeft te worden. Zorg dus dat je de pinpas zo snel mogelijk blokkeert. De bank zal deze schade veelal dekken. In enkele gevallen krijg je niks terug, bijvoorbeeld als je al wist dat de pas kwijt was, maar je deze niet direct hebt laten blokkeren.

Ook kan iemand met de juiste apparatuur geld van je bankrekening afhalen, hij moet dan het apparaat heel dicht (minder dan een cm) tegen jouw pinpas houden. Om dit te voorkomen kan je een beschermend hoesje om je pas doen. Een metalen of aluminium hoesje zorgt ervoor dat het signaal dat de pas uitzendt wordt geblokkeerd.

Dit artikel is gesponsord door ING maar betreft onze eigen mening.