Heb jij afgelopen weekend lekker op het strand gelegen en aan het rietje van een cocktail lopen lurken? Misschien wel een sex on the beach? Het kan maar zo dat deze cocktail de meest exotische naam heeft van allemaal, maar lang niet zo spannend als de daad zelf.

HomeToGo vergeleek de cocktailprijzen van ‘Sex on the Beach’ met de boete die men krijgt bij echte seks op het strand in 15 Europese landen. Het ondeugende pad opgaan is verleidelijk, maar kan je meer dan een paar euro’s kosten. In veel landen kan dit zelfs een gevangenisstraf opleveren.

In Italië kan dit grapje tot €30.000 kosten, in Turkije 6 tot 12 maanden gevangenisstraf en op Cyprus zelfs tot 2 jaar achter de tralies. In Polen kan het voorkomen dat je er met alleen een waarschuwing vanaf komt. Een tientje voor een cocktail of één jaar achter de tralies? Aan de Franse kust betalen we het meest voor een cocktail, maar dit lijkt de betere keuze als het alternatief €15.000 en 1 jaar celstraf is. Dit staat avontuurlijke strandgangers namelijk te wachten als ze uit de kleren gaan op het strand.

Bekijk de lijst van 15 beroemde stranden in Europa hieronder, met de gemiddelde prijs van een ‘Sex on the Beach’ en de boete voor seks in het openbaar*.