Food & Drinks

Bacardi introduceert gloednieuwe rum: Bacardí Añejo Cuatro

bacardi

BACARDI introduceert vandaag hun nieuwe fles: Añejo Cuatro (“vier” in het Spaans, een eerbetoon aan de Cubaanse roots van het merk). De nieuwe premium rum is minimaal 4 jaar ongestoord gerijpt in een vat onder de Caribische zon en bevat smaken van vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing.

Rum wordt veelal gebruikt om tropische dranken mee te mixen. Deze nieuwe BACARDÍ Cuatro wil dat imago doorbreken, door consumenten kennis te laten maken met een meer verfijnde, complexe kant van rum.

Premium rum Bacardi

De toekomst van rum ziet er rooskleurig uit en we hebben zin om met BACARDI Cuatro een toegankelijk startpunt naar premium rums te introduceren”, zegt Sarah Doyle, Vice President van BACARDÍ rum Europa. “Nu mensen avontuurlijker worden en zich meer bewust zijn van wat ze drinken, denken wij dat dit het perfecte moment is om de dialoog over de veelzijdigheid en het genot van het BACARDÍ rum portfolio aan te gaan met een nieuwe generatie 18+ drinkers.

BACARDÍ is een van de oudste en meest gerespecteerde rummerken ter wereld, met meer dan 156 jaar aan geschiedenis en erfgoed. BACARDÍ Cuatro is ontwikkeld in samenwerking met zeer kennisrijke Maestros de Ron (master blenders), die alle producten in ‘t portfolio van het merk maken en bewerken.

Tropisch rijpingsproces

In vaten onder een tropisch klimaat, heeft BACARDÍ premium rum ongestoord gerijpt, en dit voor de minimale duur van het aantal jaren dat op het label vermeld staat. Rijpen gaat sneller in warmere regio’s, wat betekent dat BACARDÍ rum sneller rijpt dan de meeste whisky’s, die meestal in koudere klimaten worden gerijpt. BACARDÍ rum bevat vaak hetzelfde niveau van diepte en karakter als een whisky die twee of drie keer zo lang gerijpt heeft.

Wij hebben ‘m al even mogen proeven en kunnen zeggen dat het een echte aanrader is!

Hieronder hebben wij enkele whisky-aanraders geselecteerd: