Cars & Bikes

Dit is de flitsende 2018 Porsche GT3 RS

We hebben doorgaans slechts één specifieke eis als het gaat om nieuwe modellen van een al bestaande auto en dat is dat deze krachtiger moeten zijn dan hun voorganger. Porsche houdt zich hier al sinds jaar en dag aan en levert zodoende ieder jaar een auto met meer power. In 2018 is dit niet anders voor de Gt3 RS en de bijkomende paarden.

2018 Porsche Gt3 RS

Porsche die met de rally sport versie van afgelopen jaar al had bewezen dat ze uniek zijn in wat ze doen, had voor de nieuwe GT3 RS dus een goede basis gelegd. Met de 2018 GT3 RS is het hen gelukt om een extra 20 pk aan de non-turbo wagen toe te voegen, wat ervoor zorgt dat de gloednieuwe Porsche op 520 pk uitkomt.

The 4.0-Liter flat six cylinder engine, making it the most powerful naturally aspirated Porsche production vehicle ever.

Deze extra power zorgt ervoor dat er nog eens een tiende van een seconde van de al flitsende 0-100 acceleratie af wordt gehaald. Vanuit stilstand zit deze Porsche 2018 in 3,2 seconden op de 100 km/u.

A host of additional aerodynamic tweaks are apparent from the leaked photos of the new model year, including body panels with NACA style air ducts for optimized breathability from tip to tail.