Cars & Bikes

Startup Byton lanceert zichzelf elektrisch met een hele fraaie SUV

Byton Electric SUV

Voeg BMW en Apple samen en je krijgt Byton, of naja, de auto is ontworpen door oud-medewerkers van deze prestigieuze bedrijven. De CES 2018 vormde het toneel voor de onthulling van deze middelgrote SUV die ongeveer een actieradius heeft van 500 km met een simpele lading – het instapmodel met 275 pk is goed voor 400 km, en de high performance dual-motorversie met 482 pk brengt je zo’n 525 km verderop.

Interieur van de Byton

Naast het fraaie exterieur, is ook het interieur wat je normaal van BMW of Apple zou verwachten. Zo wordt het dashboard gevormd door een groot 50 inch touchscreen display, waar alles in de auto bestuurd mee kan worden – van klimaat tot entertainment. Een 8-inch tablet is ook rechtstreeks in het stuur gemonteerd, waarschijnlijk zal deze de bestuurder ondersteunen met de nodige informatie. Er zijn ook schermen aan de achterkant van de hoofdsteunen van de bestuurder- en bijrijdersstoel, klaar om extra passagiers te ontvangen.

De Byton heeft ook gezichts- en bewegingsherkenning, iHealth-apparaten, videochat en draaiende voorstoelen, en een batterij die zich razendsnel, in 30 minuten, voor zo’n 80% oplaadt.