Cars & Bikes

Hauk Designs gaat next level met hun 2010 Jeep Wrangler JK ‘Tomahauk’-build

2010 Jeep JK Tomohauk By Hauk Design

Sinds de eerste burgerjeeps in de midden jaren 40 in Amerika van de productielijn rollen is er onder liefhebbers een oneindige zoektocht begonnen om de geliefde bullenbakken aan te passen en mensen te laten zien dat wonderen nog bestaan. Sommigen kiezen voor praktische mods, maar Kenny Hauk en de bemanning van Hauk Designs tonen het idee van een gevechtsklare rockcrawler die verre van down-to-earth is met hun 2010 Jeep Wrangler JK ‘Tomahauk’-build.

4 x 4

Kenny heeft het goed gedaan door er een aangepaste Rock Krawler-ophangingsset op te zetten en 16-inch coilovers van 1 ton op de nieuwe assen voor en achter vast te zetten. Een hydraulisch bestuurd 4-wielbesturingssysteem werd speciaal ontworpen voor de bouw, een primeur voor het Hauk Designs-team, waardoor de 4 × 4 verbazingwekkend responsieve bedieningselementen werden geschonken.

Tweevoudige turbo’s schitteren op de LS3-kistmotor die Hauk in de JK kon proppen, samen met de rechte koppen die door de motorkap prikten. Als klap op de vuurpijl transformeren honderden correcte details, inclusief echte onderdelen van gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, deze Jeep in de ‘Hellcat of the rocks’.

Hij staat trouwens te koop, voor een prijsje moet je alleen wel eerst contact zoeken!

Bron: HiConsumption